Υλικά
- 2 τσιπούρες καθαρισμένες (περίπου 250-300γρ. η κάθεμία)
- 1 καρότo κομμένo σε λεπτέςφέτες
- 1 πατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 4 -5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
- 1 σκόρδο κομμένο στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2 λεμόνια ή πορτοκάλια κομμένα στα 4
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 8κουτ. σούπας ελαιόλαδο GREENOLIA PREMIUM
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC (για την κρέμα σκόρδου)
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε τις τσιπούρες και τις γεμίζουμε με τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τον μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.
- Περιχύνουμε τις τσιπούρες με το μισό μίγμα και κρατάμε το υπόλοιπο.
- Τοποθετούμε στο ταψί το κομμένο στη μέση σκόρδο, τις σκελίδες σκόρδο και τα λεμόνια.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Για την κρέμα σκόρδου: Όταν βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε τις σκελίδες. Τις λιώνουμε με το πιρούνι, προσθέτουμε οκτώ κουταλιές GREENOLIA CLASSIC, πιπέρι και αλάτι.
Πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα του ελαιολάδου πάνω από τις τσιπούρες. Συνοδεύεται με σαλάτα της αρεσκείας μας και την κρέμα σκόρδου.
Μπραάααααααααααααααααααβοοοο σεφ!
Tip: Tα καρότα και τις πατάτες τα έχουμε προβράσει για 5-7 λεπτά σε αλατισμένο νερό, ώστε να ολοκληρώσουν το ψήσιμό τους μαζί με το ψάρι.