Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο GREENOLIA ORGANIC
- 1 κιλό φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο αρακά
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 της κούπας φύλλα δυόσμο
- Φύλλα κάρδαμου και επιπλέον ελαιόλαδο GREENOLIA ORGANIC για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το GREENOLIA ORGANIC στην κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά, 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τον ζωμό. Όταν βράσει ρίχνουμε τον δυόσμο και τον αρακά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Το χρώμα του θα πρέπει είναι ακόμα πράσινο.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως, μέσα σε αυτή, χτυπάμε το μίγμα με το ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το αλατοπίπερο.
Tip: Αν αφήσουμε τη σούπα μέσα στη ζεστή κατσαρόλα θα χάσει το πράσινο χρώμα της. Γι’ αυτό τη σερβίρουμε αμέσως σε ατομικά μπολ, ρίχνοντας λίγες σταγόνες ελαιόλαδο GREENOLIA ORGANIC, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φύλλα κάρδαμου.