Καλοκαιρινές γεύσεις σε μια φρέσκια σαλάτα με φαρφάλες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ντοματίνια, σπανάκι και σάλτσα πέστο.
Υλικά
-
- 250 γρ. Φαρφάλες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα σπανακιού
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Για τη σάλτσα πέστο:
- 2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλιτζάνι GREENOLIA CLASSIC
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
-
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη. Καβουρδίστε τα κουκουνάρια σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν. Ανακατέψτε συχνά για να αποφύγετε το κάψιμο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
- Ετοιμάστε τη σάλτσα πέστο. Βάλτε τα φύλλα βασιλικού, τα κουκουνάρια, το ψιλοκομμένο σκόρδο και την τριμμένη παρμεζάνα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι τα υλικά να ψιλοκοπούν. Όσο λειτουργεί το blender ρίξτε αργά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC μέχρι το μείγμα να αναμειχθεί καλά και να γίνει λείο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε τις φαρφάλες, τα ντοματίνια και τα φρέσκα φύλλα σπανακιού. Περιχύστε τα ζυμαρικά και τα λαχανικά με τη σάλτσα πέστο και ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Πασπαλίστε τη σαλάτα με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Μπορείτε επίσης να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως ψητό κοτόπουλο ή ελιές, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.