Ποιότητα & παραγωγή
Για τη Greenolia, η τεχνογνωσία και οι διαδικασίες που πιστοποιούν την ποιότητα των προϊόντων της αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή. Εφαρμόζουμε ορθές πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης και βιολογικής γεωργίας και ελέγχουμε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης, από τον ελαιώνα έως την τελική συσκευασία. Η δημιουργία του ελαιολάδου μας ακολουθεί την παρακάτω γραμμή παραγωγής.
Ποιοτικός Έλεγχος
Δείτε τα πιστοποιητικά ποιότητας που συνοδεύουν τα προϊόντα μας.
MOBILE
Στάδια παραγωγής
Συλλογή
Συλλέγουμε τον καρπό πριν την πλήρη ωρίμανσή του έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Διαλογή
Επιλέγουμε προσεκτικά και με το χέρι τον καρπό, πριν περάσει από το μηχάνημα διαλογής που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μας, διαδικασία που ακολουθούμε όχι μόνο για τις βρώσιμες ελιές μας αλλά και για τις ελιές που προορίζονται για ελαιόλαδο.
Μεταφορά
Μεταφέρουμε τον καρπό στο ελαιοτριβείο την ίδια κιόλας ημέρα που γίνεται η διαλογή. Οι πλαστικοί διάτρητοι περιέκτες μεταφοράς επιτρέπουν στον καρπό να αερίζεται και να μην συνθλίβεται, ώστε να αποφεύγονται μύκητες, ζύμες και βακτήρια που υποβαθμίζουν το παραγόμενο ελαιόλαδο. Οι περιέκτες αυτοί πλένονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.
Ψυχρή έκθλιψη
Επιλέγοντας τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης εξασφαλίζουμε ένα προϊόν ανώτερο ποιοτικά, αγνό και ανεπηρέαστο από τις συνέπειες της επεξεργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες.
Λεπτομερής ανάλυση
Το εξαγόμενο ελαιόλαδο περνάει από εξαντλητικά φυσικοχημικά και οργανοληπτικά τεστ, ώσπου να βεβαιωθούμε ότι πληροί τα αυστηρά ποιοτικά μας πρότυπα. (Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε τους πίνακες που αφορούν στον Ποιοτικό μας Έλεγχο).
Αποθήκευση σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας
Το έτοιμο πλέον ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε πιστοποιημένες ανοξείδωτες δεξαμενές απουσία ατμοσφαιρικού αέρα (χρήση αζώτου) για να μην οξειδώνεται και παράλληλα να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Τυποποίηση
Ψάξαμε πολύ για να εντοπίσουμε τα καλύτερα πιστοποιημένα τυποποιητήρια για το ελαιόλαδο και τις ελιές μας. Τα τυποποιητήρια που επιλέξαμε καλύπτουν τις απαιτήσεις μας για σχολαστική καθαριότητα και άριστες συνθήκες εμφιάλωσης και συσκευασίας, γι’ αυτό και αποτελούν πιστούς και μόνιμους συνεργάτες μας.
DESKTOP
Στάδια παραγωγής
Συλλογή
Συλλέγουμε τον καρπό πριν την πλήρη ωρίμανσή του έτσι ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.
Διαλογή
Επιλέγουμε προσεκτικά και με το χέρι τον καρπό, πριν περάσει από το μηχάνημα διαλογής που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις μας, διαδικασία που ακολουθούμε όχι μόνο για τις βρώσιμες ελιές μας αλλά και για τις ελιές που προορίζονται για ελαιόλαδο.
Μεταφορά
Μεταφέρουμε τον καρπό στο ελαιοτριβείο την ίδια κιόλας ημέρα που γίνεται η διαλογή. Οι πλαστικοί διάτρητοι περιέκτες μεταφοράς επιτρέπουν στον καρπό να αερίζεται και να μην συνθλίβεται, ώστε να αποφεύγονται μύκητες, ζύμες και βακτήρια που υποβαθμίζουν το παραγόμενο ελαιόλαδο. Οι περιέκτες αυτοί πλένονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.
Ψυχρή έκθλιψη
Επιλέγοντας τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης εξασφαλίζουμε ένα προϊόν ανώτερο ποιοτικά, αγνό και ανεπηρέαστο από τις συνέπειες της επεξεργασίας σε υψηλές θερμοκρασίες.
Λεπτομερής ανάλυση
Το εξαγόμενο ελαιόλαδο περνάει από εξαντλητικά φυσικοχημικά και οργανοληπτικά τεστ, ώσπου να βεβαιωθούμε ότι πληροί τα αυστηρά ποιοτικά μας πρότυπα. (Στο τέλος της σελίδας θα βρείτε τους πίνακες που αφορούν στον Ποιοτικό μας Έλεγχο).
Αποθήκευση
σε συνθήκες ελεγχόμενης ατμόσφαιρας
Το έτοιμο πλέον ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε πιστοποιημένες ανοξείδωτες δεξαμενές απουσία ατμοσφαιρικού αέρα (χρήση αζώτου) για να μην οξειδώνεται και παράλληλα να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του.
Τυποποίηση
Ψάξαμε πολύ για να εντοπίσουμε τα καλύτερα πιστοποιημένα τυποποιητήρια για το ελαιόλαδο και τις ελιές μας. Τα τυποποιητήρια που επιλέξαμε καλύπτουν τις απαιτήσεις μας για σχολαστική καθαριότητα και άριστες συνθήκες εμφιάλωσης και συσκευασίας, γι’ αυτό και αποτελούν πιστούς και μόνιμους συνεργάτες μας.