Μυρωδάτα, νηστίσιμα και αφράτα, τα κουλουράκια λαδιού με πορτοκάλι είναι το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας!
Υλικά
-
- 120 ml ελαιόλαδο GREENOLIA PREMIUM
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 110 ml χυμό πορτοκαλιού
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- ½ κουτ. γλ. κανέλα
- ½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
- ½ κουτ. γλ. μπεικιν παουντερ
- ¼ σόδα μαγειρική
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση
-
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180℃
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο GREENOLIA PREMIUM, το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
- Έπειτα προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιούμε φροντίζοντας να μην πλάσουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα βγάλει λάδι.
- Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, στους 180℃.
- Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν.