Μια συνταγή με άρωμα Ιταλίας και θρεπτικά συστατικά από την ελληνική γη. Δώστε της τον χρόνο που χρειάζεται και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. μαγιά
- 1 κ.γ. ψιλό αλάτι
- 2 κ.γ. χοντρό αλάτι
- 375ml νερό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC, συν έξτρα για το ταψί
- 20 βιολογικές πράσινες ελιές GREENOLIA
- Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ψιλό αλάτι, και το νερό στο μίξερ ή σε ένα βαθύ μπολ, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή και κολλώδης ζύμη.
- Πιάνουμε τη μια άκρη της ζύμης και την ακουμπάμε στο κέντρο. Κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες άκρες. Πιέζουμε στο κέντρο της ζύμης να ενωθούν οι άκρες.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 3-4 φορές, μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσει για 12 έως 24 ώρες.
- Την επόμενη μέρα λαδώνουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας. Βρέχουμε τα δάχτυλα μας με λίγο νερό και πιέζουμε τη ζύμη ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, ξεκινώντας από την άκρη και συνεχίζοντας προς τη μέση.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC, σκορπίζουμε πάνω τις βιολογικές πράσινες ελιές GREENOLIA και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο και το χοντρό αλάτι.
- Ψήνουμε στους 220℃ σε καυτό φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.