Μπρουσκέτες με ελαιόλαδο, ελιές, ντομάτα και βασιλικό. Μια νόστιμη και δροσερή συνταγή, ιδανική για το καλοκαίρι. Μπορείτε να την απολαύσετε ως ελαφρύ γεύμα ή σνακ.
Υλικά:
Extra παρθένο ελαιόλαδο GREENOLIA CLASSIC
1 φρέσκο ψωμί μπαγκέτα κομμένο σε φέτες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
Λίγες ελιές, κομμένες σε ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
Λίγα φύλλα βασιλικού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και ψήστε τις για περίπου 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Αφού κρυώσουν λίγο, τρίψτε τις με το λιωμένο σκόρδο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους κύβους ντομάτας πάνω από το ψωμί. Προσθέστε τις ροδέλες ελιάς και τα φύλλα βασιλικού. Πασπαλίστε τις μπρουσκέτες με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.
Οι μπρουσκέτες είναι έτοιμες για σερβίρισμα! Καλή απόλαυση!